Webshop

Inloggen
Techniek
The Science behind UltraSound

Ultrageluid is het geheime wapen in de strijd tegen tandplaque. Een universitair onderzoek uit 1999 laat zien dat als ketens van bacteriën die tandplaque vormen aan ultrageluid blootgesteld worden deze verbroken worden. Dit heeft als resultaat dat de bacteriën geen schade meer kunnen aanrichten.


Onderzoek uitgevoerd door de Tokyo Medical and Dental University, Department of Preventative Dentistry. Streptokokken-mutanen, een bacterie die typisch tandplaque bij de mens veroorzaakt, werd blootgesteld aan ultrageluid met een frequentie van 1,6 MHz oftewel 96.000.000 pulsaties per minuut, wat de ketens van bacteriën kapotmaakt en de wijze waarop zij hechten onmogelijk maakt, waardoor zij onschadelijk worden.

Het onderzoek werd uitgevoerd met de oorspronkelijke versie van de Ultima® tandenborstel, zonder toegevoegde werking met ultrageluid.
*


ULTRAGELUID technologie

MEGASONEX® Megacrystal™ werkt bij laag vermogen met een veilige medische frequentie van 1,6 MHz = 1.600.000 Hertz (cycli per seconde) = 96.000.000 pulsen per minuut, wat overeenkomt met de frequentie die door medisch specialisten gebruikt wordt voor het behandelen van botbreuken.

Typische “sonische” tandenborstels hebben 15.000 tot 40.000 borstelbewegingen per minuut oftewel 125-258 Hertz, wat 4800 maal lager is. De ultrageluidstechnologie die in de MEGASONEX® gebruikt wordt, is in Amerika sinds 1993 door de FDA goedgekeurd voor gebruik in tandenborstels.


* Correlatie tussen het product in dit onderzoek en MEGASONEX is nog niet vastgesteld.

* Gepubliceerde gegevens: Japanese Journal of Conservative Dentistry, Vol. 42, Nr. 2, 1999

Prevdent Nederland